10 asiaa joilla voit nostaa autosi jälleenmyyntiarvoa

Pienet asiat voivat vaikuttaa paljon autosi arvoon. Melko helpoilla keinoilla voit saada autostasi paremman hinnan, silloin kuin olet myymässä. Voi olla kyse useista satasista. Tässä kymmenen vinkkiä.
Isä ja poika pesee autoa

Vetokoukku

Moni joka on ostamassa käytettyä autoa, haluaa että siinä on vetokoukku ja ovat myös valmiita maksamaan siitä ylimääräistä. Hinnat vaihtelevat eri mallien välillä, mutta usein on kannattavaa asentaa autoon vetokoukku.

Verhoilu

Harva haluaa istuutua autoon, jossa on kuluneet istuimet. Auton arvo laskee varmasti, jos verhoilu on huonossa kunnossa. Verhoilun uusiminen ei yleensä kannata, mutta uusien irtopäällisten hankkiminen tekee ihmeitä, ja ne maksavat itsensä varmasti takaisin.

Vanteet

Ruosteiset peltivanteet saavat minkä tahansa auton näyttämään pahalta. Uudet hyvännäköiset alumiinivanteet tulevat varmasti nostamaan autosi arvoa. Jos et halua satsata rahaa vanteisiin, hanki ainakin uudet pölykapselit, jotta autosi näyttää paremmalta.

Renkaat

Uusien renkaiden ostaminen ei ole hauskimmasta päästä. Mutta koska on olemassa sääntöjä siitä kuinka kuluneilla renkailla saa ajaa, melkein jokainen käytetyn auton ostaja katsoo myös renkaiden kuntoa. Jos autossa on hyväkuntoiset renkaat, saatat saada autosta paremman hinnan.

Äänentoistolaite

Hajonnut stereo autossa? Harmi, sillä useimmat haluavat kuunnella radiota ajaessa. On olemassa paljon hyviä äänentoistolaitteita joilla voi korvata hajonneen stereon autossa. Investointi saattaa maksaa itsensä takaisin autoa myytäessä.

Matot

Kuivuneet, harmaat muovimatot antavat ikävän vaikutelman ja saavat auton näyttämään vanhemmalta kuin se oikeastaan on. Uudet, hienot muovimatot eivät maksa paljoa ja nostavat autosi arvoa.

Huolto

Auto, jota ei ole huollettu kunnolla pitkään aikaan, on varmasti vähemmän arvokas kuin auto jota on huollettu säännöllisesti. Huolehdi autosi säännöllisistä huolloista, niin auton arvo ei laske niin nopeasti. Auton myyntivaiheessa säännölliset huollot maksavat itsensä varmasti takaisin.

Moottorin pesu

Moottori voi olla kuinka hyvässä kunnossa tahansa – mutta tietämätön ostaja voi säikähtää katsoessaan konepellin alle. Yksinkertainen moottorinpesu saattaa nostaa autosi arvoa, ennen myyntiä. Käytä moottorinpesuun tarkoitettua ainetta – ja käytä painepesuria ainoastaan, jos olet varma mitä olet tekemässä. Muuten saatat tuhota jotain. Kysy tarvittaessa neuvoa lähimmästä Mekonomen Autohuollosta.

Sulake

Ovatko sähkökäyttöiset ikkunat tai jokin muu varustus lopettanut toiminnan? Yllättävän usein kyse on hajonneesta sulakkeesta. Vaihda se, sillä voi olla suurikin vaikutus autosi arvoon. Tietoa sulakkeista löytyy yleensä auton käsikirjasta. Voit myös saada apua Mekonomen Autohuollosta.

Tuoksu

Onko autossa ummehtunut tuoksu? Se ei ole hyvä merkki mahdollisille ostajille. Siivoa auto kunnolla ja laita autoon tuoksukuusi. Se vaikuttaa varmasti positiivisesti autoosi ja saat siitä paremman hinnan.