”Hyvä suuntavaisto” voi haitata perille löytämistä

Onko sinulla hyvä suuntavaisto? Silloin on suuri riski, että eksyt. Näin voi tulkita Kantar Sifon suorittamasta tutkimuksesta.

Suurin osa tutkimukseen osallistuneista olivat sitä mieltä, että heillä on hyvä suuntavaisto. Ja yli puolella on mielestään parempi suuntavaisto kuin keskiverrolla, osoittaa Ingon tilaama ja Kantar Sifon suorittama tutkimus. Keskimäärin miehet ilmoittavat naisia useammin omaavansa hyvän suuntavaiston. Parhaimman suuntavaiston omaavat mielestään yli 56-vuotiaat miehet.

Hyvästä itseluottamuksesta huolimatta yli 64 prosenttia ilmoittavat eksyneensä ajomatkan aikana. Eksyvien joukossa korostuvat 35-55-vuotiaat miehet, selvällä enemmistöllä.

Helpottaakseen perille löytämistä moni käyttää navigaattoria tai GPS-applikaatioita. Tutkimuksen mukaan 77 prosenttia ottavat tekniikan avuksi, kun pitää löytää perille. Mutta myös perinteisiä karttoja käytetään, jopa 44 prosenttia tutkimukseen osallistuneista ilmoittavat käyttävänsä painettua karttaa löytääkseen perille.

Yli 67 prosenttia heistä jotka ilmoittavat eksyneensä, käyttävät GPS-applikaatioita tai navigaattoria. Perinteistä karttaa käyttävien joukossa eksyminen on harvinaisempaa, sillä painettua karttaa käyttävien joukossa vain 15 prosenttia ilmoittavat eksyneensä.

Paras tapa löytää perille eksyessään on kysyä neuvoa joltakin. Tutkimukseen osallistuneet olivat tästä samaa mieltä, sillä 66 prosenttia ilmoittivat kysyvänsä neuvoa, jos eksyvät.