Kuinka hyvin näet? Tässä vinkkejä parempaan näkyvyyteen!

Hyvä näkyvyys on elintärkeää, kun ajat autoa. Ja tämä muuttuu koko ajan tärkeämmäksi, kun ajokelit pimenevät. Tässä muutamia vinkkejä, millä parannat näkyvyyttä tänä syksynä.

Pyyhkimet

Toimivat pyyhkimet ovat välttämättömät vesi- ja lumisateessa. Vanhojen ja kuluneiden pyyhkimien kyky pyyhkiä ikkunat vedestä ja liasta heikkenee, jonka seurauksena näkyvyys huononee. Ota tavaksi vaihtaa pyyhkimet uusiin riittävän usein, vähintään joka syksy. Paremman näkyvyyden lisäksi uudet pyyhkimet aiheuttavat vähemmän kulutusta tuulilasiin. Oikeiden pyyhkimien valintaan saat apua lähimmästä Mekonomen Autohuollosta tai myymälästä.

Lasinpesuneste

Vesi ei korvaa lasinpesunestettä. Vesi ei puhdista ikkunoita liasta ja pakkasella vesi voi jäätyä säiliöön ja aiheuttaa vahinkoa autollesi. On olemassa useita erilaisia hyvin toimivia lasinpesunesteitä. Joihinkin pesunesteisiin on lisätty hajusteita jotka tekevät autostasi miellyttävän tuoksuisen.

Ikkunapesu

Lasipesunesteen ja pyyhkimien käyttö ei pelkästään riitä – autojen kaikki lasipinnat tarvitsevat pesua, jotta ne pysyvät puhtaana. On olemassa erilaisia ikkunanpesuaineita, joita voit käyttää. Älä unohda lasien sisäpintoja, joihin kerääntyy likaa ja rasvaa ja heikentää näkyvyyttä.

Lasinkirkaste

Lasinkirkaste lisätään lasinpesunestesäiliöön. Se sekoittuu veteen sekä erityyppisiin lasinpesunesteisiin. Lasinkirkaste tehoaa pinttyneeseen likaan ja parantaa näkyvyyttä.

Wipes

On olemassa puhdistusliinoja, joilla voi putsata lasipintoja. Pakkauksen pitäminen autossa on hyvä idea, silloin voi puhdistaa ikkunapinnat nopeasti sisä- ja ulkopuolelta aina kun se on tarpeellista. Älä kuitenkaan puhdistaa ikkunoita ajaessasi, sillä se on vaarallista.

Lasinkäsittely

Lasinkäsittely tekee autoilusta helpompaa. Käsittelyn ansiosta lasipinnat saavat kestävän pinnoitteen, joka hylkii vettä ja estää likaa tarttumasta. Useimmat lasinkäsittelyaineet soveltuvat myös ulkopuolella olevien muoviosien käsittelyyn, tarkasta pullosta minkälainen neste on kyseessä.