Oletko myymässä käytettyä autoa? Näin saat siitä paremman hinnan

Käytetyn auton myynti, avainten luovutus ostajalle

Hintaa on mahdollista nostaa, kun olet myymässä käytettyä autoa. Kunhan vain tiedät tärkeimmät niksit. Olemme keränneet tähän kokemuksia automyyjiltä, jotka ovat todellisia käytetyn auton myynnin asiantuntijoita. Tässä tulee heidän parhaat vinkkinsä.

ILMOITUKSEN TEKSTI

Hyvin kirjoitettu myyntiteksti luo uskottavuutta. Kannattaa pysyä asialinjalla ja myytävää autoa kannattaa kuvailla mahdollisimman tarkasti. Kerro auton varustetasosta, kunnosta ja huoltohistoriasta. Kerro myös, jos auton mukana tulee kesä/talvirenkaat.

REHELLISYYS KANNATTAA

Myynti-ilmoituksesta ei kannata jättää pois tietoa, joka koskee auton vikoja tai kauneusvirheitä. Rehellisyys luo uskottavuutta ja luultavasti asiakas tulee kuitenkin huomaamamaan viat, kun hän tulee katsomaan autoa.

HUOLLATA AUTO

On paljon helpompi myydä auto, joka on juuri huollettu. Pääsääntöisesti huolletusta autosta saa paremman hinnan. Huollattaminen ei tarvitse olla kovinkaan monimutkaista ja huollon hinnan saat useimmiten takaisin myyntihinnassa.

VÄLTÄ HANKALIA ASIAKKAITA

Joskus kuulee jo puhelimessa, että mahdollinen ostaja tulee aiheuttamaan ongelmia. Esimerkiksi esittämällä kummallisia kysymyksiä tai tulee tunne, että kaikki ei ole kunnossa. Uskalla silloin jättää mahdollinen ostaja huomioimatta. On varmasti muitakin, jotka ovat kiinnostuneita autostasi.

PANOSTA VALOKUVIIN

Autosi tulisi näyttää hyvältä, kun laitat sen ilmoitukseen. Käytä aikaa hyvien kuvien ottamiseen – ja pese auto ennen valokuvaamista. Huomioi myös, että auto on mukavassa ympäristössä, kun otat kuvat, mielellään neutraalilla taustalla. Jos et ole tottunut valokuvaaja, pyydä apua.

PYRI EROON HAJUISTA

Ummehtunut haju autossa pelottaa asiakkaat pois. Siivoa auto hyvin myös sisäpuolelta. Äläkä unohda sitä miltä autossa tuoksuu. Jos auton haju on kovin paha, auton sisätilat kannattaa puhdistaa perusteellisesti ennen myyntiä.

VÄLTÄ YLIMÄÄRÄISIÄ KUSTANNUKSIA

Usein vanha auto myydään koska on jo ostettu uusi. Ehkä olisi järkevämpää tehdä toisin päin – myydä ensin ja ostaa sitten. Voi joskus kestää jonkun aikaa, että auton saa myytyä hyvään hintaan. Kahden auton pitäminen tuo ylimääräisiä kustannuksia.

OIKEA HINTA – PIENELLÄ TINKIMISVARALLA

Kun laitat myyntihinnan ilmoitukseen, muista että useimmat pitävät tinkimisestä. Selvitä etukäteen kuinka paljon vastaavat autot maksavat, ja päätä sen jälkeen kuinka paljon haluat autostasi saada. Lisää sen jälkeen hintaan muutama satanen, jotka voit vähentää ostotapahtuman aikana. Hyvällä tuurilla hinnasta ei tarvitsekaan tinkiä ja voit nauttia ylimääräisestä rahasta.

PIDÄ KAIKKI PAPERIT JÄRJESTYKSESSÄ

Huoltokirja, katsastustodistus, rekisteriote, kuitit… kaikki dokumentit ovat tärkeitä, kun auton historia halutaan vahvistaa. Kerää kaikki siistiin mappiin. Hyvä järjestys luo uskottavuutta.

ÄLÄ PUHU LIIKAA

Älä puhu liikaa, kun olet myymässä autoa, älä ainakaan ylistä autoa. Turha kehuminen ei ainakaan lisää uskottavuutta. Anna asiakkaan mieluummin itse katsoa ja vastaa mahdollisimman asiallisesti asiakkaan esittämiin kysymyksiin.

MENE MUKAAN KOEAJOLLE

Mahdolliset asiakkaat haluavat aina koeajaa auton ennen ostoa – ja siihen tulee tietysti suostua. Mutta älä päästä heitä yksin koeajolle. On olemassa hyvinkin luotettavan oloisia varkaita. Voi myös olla hyvä varmistaa, että koeajajalla on ajokortti mukana.