Auton sisätilan imurointi

Sisältö ratkaisee

Kuluneen kangaspäällisen voi saada melkein uuden veroiseksi. Eikä se ole kovinkaan monimutkaista. Tässä muutama helppo vinkki kuinka saat auton puhtaaksi.

Imuroi

Aloita imuroimalla auto. Jos autossa on kangassisusta, on hyvä aloittaa tamppaamalla pölyt pois ja vasta sen jälkeen käyttää imuria. Käytä imurin harjasuutinta jonka avulla on helpompi irrottaa likaa. Harjasuutin on myös hellävaraisempi kankaalle kuin muovinen suutin.

Aloita helpolla

Älä käytä voimakkaampia tuotteita kuin tarvitsee. Usein jopa lämmin vesi ja harja riittävät tahran poistoon.

Käytä oikeita aineita

Käytä aina tekstiileille suunnattuja puhdistusaineita, jotka ovat suunniteltu auton sisustan puhdistukseen. Muut aineet saattavat haalistaa tai vahingoittaa kangasta.

Puhdista koko pinta

Puhdista aina koko pinta, esimerkiksi koko istuintyyny tai selkänoja, kun poistat yksittäistä tahraa. Muuten käy helposti niin että yksi kohta on puhdas ja ympäröivä alue on edelleen likainen.

Älä odota

Paras tapa saada tahra irti on poistaa se saman tien. Jos annat tahran olla, se syöpyy kankaaseen ja sen poistaminen voi olla haastavaa.

Hankalat tahrat

Joskus tahrat ovat erityisen hankalia irrottaa. Ota selvää mikä on aiheuttanut tahran ennen kuin valitset puhdistusaineen. Perussääntö on, että samankaltainen aine liottaa samankaltaista ainetta. Käytä petrolipohjaisia aineita öljy- tai muihin synteettisiin tahroihin. Lähimmästä Mekonomen Myymälästä voit kysyä neuvoa.

Eläinten karvat

Jokainen joka on pitänyt lemmikkiä autossa, tietää kuinka vaikeaa karvojen irrottaminen voi olla.  Tähän on olemassa hyvä niksi. Pue kumihanskat ja hankaa kädellä sisustaa. Hankaus irrottaa karvaa kankaasta jonka jälkeen se irtoaa imuroimalla tai käsin nyppimällä.

Luota ammattilaisiin

On olemassa tilanteita, jolloin on hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen. Jos autoon joutuu esimerkiksi kissan pissaa tai oksennusta. Tällöin voi olla tarpeellista käyttää antibakteerisia desinfioivia aineita, kuumaa vettä ja voimakasta märkäimuria.

Puhdista nahkasisustat

Nahkasisustoja on erilaisia. Jotkut ovat päällystetty lakalla, jolloin pelkkä saippua ja vesipesu riittää. Jos sisustaa ei ole lakattu se pitäisi voidella pesun jälkeen, jottei se kuivu. Selvitä millainen sisusta autossasi on.

Poista kosteus

Autoon jää usein kosteutta, kun sisustaa puhdistetaan – ja liian paljon kosteutta voi johtaa homeeseen tai metalliosien ruostumiseen. Sisätilalämmitin on loistava työkalu jolla saa nopeasti auton kuvaksi. Avaa ikkunoita hieman, niin kosteus löytyy tiensä nopeammin ulos.

Poista hajut

Sisusta voi näyttää puhtaalta – mutta kuitenkin haista pahalta. Onko autossa tupakoitu? Aseta autoon ämpäri jossa on väkiviinaetikkaa. Anna ämpärin seistä autossa yön yli ja aamulla autossasi tuoksuu taas raikkaalle. Vaihda myös auton raitisilmasuodatin säännöllisin väliajoin, sillä ikävät hajut kerääntyvät suodattimeen ja leviävät autoon joka kerta kun sitä käytetään.