Ajankohtaista kevät 2017

LKQ – Mekonomenin uusi pääomistaja

LKQ:lla on ollut suunnitelmissa ostaa Mekonomen jo vuodesta 2010 lähtien. LKQ on ostanut useita eurooppalaisia yhtiöitä, kuten brittiläinen Euro Car Parts, Benelux-maiden Sator ja italialainen Rhiag. LKQ laajentuu ostamalla yrityksiä ja yhtiöllä on suuret ostoihin rakentuvat kasvusuunnitelmat.
LKQ on lyhenne amerikkalaisesta termistä “Like-Kind-Quality”, joka tarkoittaa alkuperäislaatuisia varaosia. Yhtiö perustettiin amerikkalaisen autokorjaamoja koskevan lakimuutoksen, “The Right to Repair Act”, seurauksena reilu vuosikymmen sitten. Lakimuutoksella on vastaava säännös EU:ssa, muutoksen ansiosta autonvalmistajat eivät voi mitätöidä auton takuuta, jos kuluttaja käyttää muuta korjaamoa kuin merkkikorjaamoa. Lakimuutoksen ansiosta monimerkkikorjaamoiden kilpailukyky on parantunut huomattavasti.

Mekonomen Groupilla on uusi toimitusjohtaja

Maaliskuun alusta on Mekonomen Groupin toimitusjohtajana sekä konsernijohtajana toiminut Pehr Oscarson.
”Mekonomen Groupin vahvan tavaramerkin ja asiakastarjousten perusteella näen, että meidän pitää ennen kaikkea keskittää huomiomme kannattavaan kasvuun. Koko konsernimme taitavien työntekijöidemme avulla otan mielelläni vastaan tulevaisuuden mahdollisuudet ja haasteet”, sanoo Pehr Oscarson, toimitusjohtaja Mekonomen Group.

Mekonomenin uusi toimitusjohtaja Suomessa

Vuoden 2017 alusta lähtien Mekonomen Oy:n toimitusjohtajana toimii Christer Blohm. Christer toimi aikaisemmin Mekonomen Tanskan toimitusjohtajana vuodesta 2014 asti. Christerillä on kattava kokemus autoalasta, ja hän on aiemmin työskennellyt Mekonomen Autohuolto –tavaramerkin rakentamisen parissa Ruotsissa.
” Mekonomen elää jännittäviä aikoja. Olemme olleet Suomen markkinoilla vuodesta 2010 lähtien ja tavaramerkkimme alkaa tulemaan tunnetuksi autonomistajien keskuudessa, mutta meidän tulee ottaa seuraava askel ja laajentua lisää. 2017 tulee olemaan vuosi, jolloin siirrämme positiotamme ja perustamme lisää korjaamoja ja myymälöitä. Tulemme myös markkinoimaan laajasti, jolla lisäämme entisestään brändimme tunnettuutta” sanoo Mekonomen Oy:n toimitusjohtaja Christer Blohm.

Mekonomen uudistaa IT-järjestelmiään

Uusittu IT- järjestelmä on otettu käyttöön Ruotsissa ja seuraavassa vaiheessa se uusitaan myös Suomessa. Käyttöönotto hidasti toimintoja siirtymävaiheen aikana, mutta tilanne on nyt saatu korjattua. Järjestelmän vaihto ei tarkoita ainoastaan sen tehokkaampaa käyttöä, vaan myös nopeampaa ja vakaampaa, laajemmat edellytykset integrointiin toisten järjestelmien kanssa omaavaa alustaa.

Mekonomen Group rakennuttaa täysautomatisoidun varaston

Mekonomen Group on tehnyt sopimuksen TGW Logistics Groupin kanssa uuden, täysautomatisoidun osan rakennuttamisesta Ruotsin Strängnäsissa sijaitsevan keskusvaraston yhteyteen. Rakennuttamisen tarkoituksena on luoda yhteinen, joustava ja kustannustehokas tuotteiden jakelualusta koko konsernille.

Kaksi uutta myymälää

Mekonomenin varaosia saa jatkossa kahdeksalta eri paikkakunnalta, sillä nyt myös Tampereella ja Turussa on Mekonomen-varaosilla varustetut myymälät. Uusien jakelukanavien myötä varaosien toimitusajat lyhenevät entisestään.