Mekonomen Autohuolto - ProMeister varaosat - Autokorjaamo

Promeister

Ett egenutvecklat reservdelssortiment med 5 års garanti

ProMeister är ett koncerngemensamt varumärke som tagits fram av Mekonomen, MECA och Sörensen & Balchen. Sortimentet inom ProMeister består av högkvalitativa och prisvärda reservdelar för den moderna europeiska bilparken.
ProMeister-reservdelar har alltid 5 års garanti. All utveckling och tillverkning sker under vårt överinseende och samtliga produkter i sortimentet har genomgått tuffa tester för att möta marknadens högt ställda krav.
Samtliga reservdelar produceras dessutom i stora volymer vilket ger lägre produktionskostnader – och därmed lägre priser för dig som konsument.

Sortiment ProMeister

Generatorer

Tillverkade för att ge mindre friktion, vilket i sin tur betyder lägre bränsleförbrukning och ljudnivå.

Bromsskivor

Målade på hatten och kanten, värmeavvisande, dessutom tillverkade i gjutgärn av exceptionell kvalitet: GG20 och GG15HC.

Bromsvätska

ProMeisters bromsvätska finns dels som DOT-4 och dels som DOT-5.1 i följande storlekar: 1 liter, 5 liter och 20 liter.

Bromsbelägg

Godkända enligt ECE R90, vilket betyder bromsbelägg av högsta kvalitet. Smörjmedel medföljer.

Bromsbackar

Tillverkade av bästa tänkbara stål enligt standard EN 10025 och ytbehandlade för att motverka korrosionsskador. Handbromsbackarna är radialslipade för att få bra anliggning vid första broms.

Bromsvajer

Kraftig vajer med låg friktion för enklare manövrering. Enkel att installera.

Kemikalier

Huvudkategorier för Promeister kemi är:

  • Kylarvätskor
  • Spolarvätskor
  • Bilkemiska vätskor
  • Tekniska sprayer

ProMeisters kemikalier är högkvalitativa produkter producerade av världens ledande tillverkare inom repsktive område. Produkterna är framtagna för att användas av professionella användare med stor krav på funktion och kvalitet. Glykolerna motsvarar OE kvalité och täcker in i stort sett alla förekommande specar på marknaden.

Gasfjädrar

Kompakt design och snabb, enkel montering. Rigoröst testade för lång hållbarhet.

Stötdämpare

ProMeisters stötdämpare har en finare yta tack vare att stången härdats innan polering. Hög prestanda och dämpningsförmåga – inuti kolvventilen används flera lager av metallskivor kalibrerade till 0,01 mm noggrannhet istället för en konventionell spiralfjäder. Stötdämparna är dessutom slitstarka tack vare teflongjutna kolvar som är mer resistenta mot sidokrafter samt extrema temperaturer och tryck.

Tändstift

Tändstift från ProMeister har upp till fyra gånger längre livslängd. De minskar bränsleförbrukningen även vid kallstarter.