Grunden för ett starkt varumärke

Profilering och grafisk profil

När en kund besöker dig för första gången har han eller hon byggt upp vissa förväntningar. Det är viktigt att det tydligt syns att verkstaden andas trovärdighet, trygghet och kompetens.

En snygg och prydlig närmiljö är självklarheter för alla Mekonomen Bilverkstäder. Arbetsmiljön i verkstaden är också viktig för de som jobbar där, eftersom en verkstad med ordning och reda innebär en mer inspirerande och effektivare arbetsplats.

Verkstäder som ingår i Mekonomen Bilverkstad ska vara enkla att känna igen. Mekonomen har därför tagit fram ett grafiskt koncept för att lyfta fram våra bilverkstäder. Fasadskyltar, färgsättning av väggar, golv och övriga interiör- och exteriörlösningar är några delar som ingår i det grafiska paketet. Du får även tillgång till Mekonomen-profilerat förbrukningsmaterial, såsom kläder och kontorsmaterial.

 

Inredning och utrustning i din verkstad

I vårt verkstadskoncept profilerar och skräddarsyr du din verkstad till en effektiv anläggning. Till ditt förfogande finns allt från inredningsmoduler och Shop-in-Shop, till förslag på utrustning och maskiner. Då kan du utforma din verkstad som du vill och anpassa den efter just din verksamhet.

Ett exempel är hur funktionellt och smart det är att ha en riktig kundmottagning. Den ger ett seriöst första intryck, samtidigt som du får en naturlig gräns mellan kunden och ditt arbetsområde i lokalen. En yta avsatt till kundmottagning ger också möjligheter till att exponera produkter, vilket bidrar till mer försäljning och ökade intäkter.