Nya möjligheter för din verkstad

Bli en av oss – starta en egen Mekonomen Bilverkstad

Mekonomen är nordens största verkstadskedja. År efter år topprankar vi i olika undersökningar. Det är ingen tillfällighet, vi arbetar hårt och målmedvetet med att bygga varumärket Mekonomen tillsammans med våra verkstäder. Och vi ska även i fortsättningen vara bäst i klassen när det kommer till service, kompetens och kvalitet på utfört arbete.

Likt länkar i en kedja måste var och en hela tiden stärkas och utvecklas för att möta de ökade krav vi belastas med – samtidigt som vi måste vara lönsamma. Det är så verkstadskedjan kommer att behålla sin position som nordens största och starkaste. Tillsammans ska vi även i fortsättningen vara kundens förstahandsval.

Konceptet Mekonomen Bilverkstad har som främsta syfte att stärka oberoende verkstäders konkurrenskraft. En av de största utmaningarna är tekniken kring dagens bilar – en mekanikers viktigaste verktyg är inte längre skiftnyckeln. Datoriserad utrustning och teknisk kompetens är en förutsättning för att lyckas och detta område är numera ett av våra mest prioriterade. Inom ramen för Mekonomen Bilverkstad finns också utbildningar, administrativ hjälp, finansieringslösningar och inte minst marknadsföring och profilering.

Med dessa byggstenar får du rätt förutsättningar att bli en framgångsrik bilverkstad. En verkstad fylld med kunskap och driven av framgång – med andra ord en Mekonomen Bilverkstad.

Effektivaste logistiken för snabba och säkra leveranser

Som Mekonomen-ansluten verkstad sköter vår lokallogistik om att du får reservdelarna levererade till din verkstad i tid. Förutom vårt lokallager har du tillgång till regionlagret i Vanda, med ca. 20.000 artiklar samt centrallagret i Sverige med ca. 75.000 artiklar till över 5000 olika bilmodeller. Med tillgång till vårt omfattande sortiment och snabba leveranser maximerar vi din värdeskapande tid i verkstaden – vi levererar medan du kan fokusera på att serva dina kunder!

Reservdelar av originalkvalitet – med minst 3 års garanti

Vi levererar reservdelar som fyller eller överskrider biltillverkarnas krav. Reservdelarna kommer från samma tillverkare som levererar till bilindustrin. Därför kan vi också lämna minst 3 års garanti på reservdelarna, vilket innebär ökad trygghet för dig som verkstadsägare och ett starkt argument till dina kunder.

IT-system och verkstadsutrustning

Som en del av Mekonomen får du tillgång till det senaste inom IT och effektiva datasystem. Helt enkelt det du behöver för att bedriva en modern och professionell verkstad. Du erbjuds också att köpa subventionerad datautrustning till verkstaden och i samarbete med ledande leverantörer kan vi också hjälpa till med verktyg och verkstadsutrustning samt möjligheten till finansieringslösningar.

Utbildning och kurser

Mekonomen erbjuder utbildningsprogram som innehåller bl.a. kurser i system- och fordonsteknik. Med hjälp av utbildningarna vill vi uppehålla samarbetspartners höga kunnande och knowhow.

Mekonomen Finansiering

Med hjälp av Mekonomen Finansiering kan du bjuda åt dina kunder delbetalning i samband med större verkstadsjobb, reparationer eller t.ex. vid anskaffning av nya däck. Villkoren är generösa och det finns flera olika delbetalningsalternativ att välja emellan.

Mekonomen Väghjälp

Betjäna dina kunder ännu bättre genom att erbjuda Mekonomen Väghjälp till ett förmånligt månadspris. Vad som än händer på vägen – finns hjälp alltid till hands.

Fungerande marknadsföring

Mekonomen gör centrala och lokala aktiviteter till landets bilägare. Tidningsannonser, utomhusreklam, direktutskick, frestande kampanjer och priserbjudanden.

Vill du veta mer?

Kontakta oss! Per telefon Jukka Soimetsä 040 553 2332 eller per e-mail till adressen jukka.soimetsa(at)mekonomen.fi