8 huomioitavaa asiaa kun olet vaihtamassa kesärenkaat

Onko jo kesärenkaiden aika? Tässä muutama tärkeä asia, jotka on hyvä huomioida.

Tarkasta ilmanpaine

On tavallista, että ilma vähenee renkaissa talvisäilytyksen aikana. Väärän ilmanpaineen vuoksi renkaat eivät toimi niin kuin pitäisi. Renkaat kuluvat nopeammin ja kitka kasvaa turhan suureksi, joka puolestaan lisää polttoaineen kulutusta. Kun vaihdatat renkaasi Mekonomen Autohuollossa, rengaspaineet tarkastetaan vaihdon yhteydessä.

Älä vaihda liian aikaisin

On helppo innostua keväästä ja vaihtaa kesärenkaat alle – mutta älä tee sitä liian aikaisin. Vaikka teillä olisikin kuivaa, kesärenkaiden kumiseos tarvitsee muutaman plusasteen toimiakseen optimaalisesti. Ja aina on olemassa riski, että tulee takatalvi. Silloin voi olla pulassa, jos on jo ehtinyt vaihtaa kesärenkaat.

Älä vaihda liian myöhään

Renkaiden vaihtaminen liian myöhään ei myöskään ole hyvä. Talvirenkailla ajaminen lämpimällä kelillä kuluttaa renkaita turhan paljon. Talvirenkaiden toimivuus kärsii myös liian korkeassa lämpötilassa.

Huolehdi renkaiden urasyvyydestä

Lain mukaan kesärenkaiden urasyvyys on oltava vähintään 1,6 mm ja talvirenkaiden 3,0 mm. Ammattilaiset kuitenkin suosittelevat, että renkaat vaihdetaan ennen kuin ne kuluvat niin paljon. Kuluneilla renkailla vesiliirtoon joutuminen on paljon suurempi riski. Lue täältä miten voit vähentää riskiä joutua vesiliirtoon.

Mekonomen Autohuollosta saat apua renkaiden vaihdossa ja samalla renkaiden urasyvyys tarkastetaan.

Tarkasta jarrut

Talven aikana jarrut saattavat kulua paljon. Siksi on hyvä tarkastaa jarrulevyt ja jarrupalat samalla kun vaihtaa kesärenkaat. Mekonomen Autohuollossa tämä tarkastus tehdään renkaidenvaihdon yhteydessä.

Renkaat oikein päin

Jotkut renkaat on suunniteltu niin että ne pyörivät tiettyyn suuntaan. Tarkasta että ne tulevat oikein päin autoon. Renkaissa on yleensä nuoli, joka kertoo pyörimissuunnan. Usein sanotaan, että parhaimmat renkaat tulisi laittaa taakse, siitä huolimatta onko auto etu- vai takavetoinen. Mutta parempi ohje on hankkia uudet renkaat, jos joku niistä on niin kulunut että asiaa joutuu miettimään.

Älä aja liian vanhoilla renkailla

Oikein säilytetyt renkaat voivat kestää kauan ilman että kumi menettää hyvät ominaisuutensa. Mutta jos renkaiden ikä alkaa lähestyä kymmentä vuotta, voi olla uusien renkaiden aika, vaikka urasyvyys olisikin vielä riittävä. Näetkö halkeamia renkaissa? Silloin riski renkaiden puhkeamiselle on suuri. Jos olet epävarma renkaiden kunnosta, kysy neuvoa lähimmästä Mekonomen Autohuollosta.

Epätasainen kuluminen

Renkaat saattavat kulua epätasaisesti ja siihen on olemassa useita syitä. Jos kyseessä on toispuolinen kuluminen, nelipyöräsuuntaus voi olla väärin. Mekonomen Autohuollosta saat apua renkaiden nelipyöräsuuntauksen kanssa.

 

Näin saat apua Mekonomen Autohuollossa

Mekonomen Autohuollot voivat auttaa renkaiden vaihdossa.

Renkaiden vaihdon yhteydessä korjaamon henkilökunta tarkastaa renkaasi vaurioiden varalta, että rengassyvyys on riittävä ja ilmanpaine oikea. He varoittavat myös, jos renkaat ovat liian vanhat.

Renkaiden irrotuksen yhteydessä Mekonomen Autohuollon henkilökunta tarkastaa samalla autosi jarrulevyjen ja palojen kunnon, jotka ovat saattaneet kulua talven aikana. Jos jokin vaatii korjausta tai huoltoa, sinuun ollaan yhteydessä korjausehdotuksen ja kustannusarvion kanssa.

Varaa aika lähimpään Mekonomen Autohuoltoosi