5 syksyn vaaratilannetta

Pimeä ja märkä syksy tekee tuloaan. Syksy tuo mukanaan vaaratilanteita. Tässä turvallisuutta lisäävät vinkit syksyn varalle.

1. Näkyvyys

Hyvä valaistus on kaikkein tärkeintä – muista tarkastaa että kaikki valot toimivat. Lisäksi on olemassa paljon erilaisia lisävaloja mistä valita.

2. Villieläimet

Nyt alkaa sateisempi ajanjakso ja on myös metsästyskauden aika. Eläimet ovat suuri vaara autoilijoille. Eläimiä vastaan ei pysty suojautumaan, mutta hyvällä näkyvyydellä ne pystyy havaitsemaan kauempaa.

3. Sade

Hyvä tuulilasi ja hyvät pyyhkijät ovat sekä halpa että hyvä vakuutus. Taas on kyse näkyvyydestä – huonot pyyhkijät kaatosateessa ovat vaara jo itsessään. Muista myös pitää tuulilasin sisäpuoli puhtaana!

4. Kuura

Pakkasyöt ovat kohta täällä. Usein vaihdamme talvirenkaat alle hieman liian myöhään. Voimakkaassa sateessa joudumme myös helposti vesiliirtoon. Vaihda siis talvirenkaat alle mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään.

5. Turvaväli

Turvaväli ei riipu vuodenajasta. Todellinen vaara ovat autoilijat jotka eivät pidä riittävää etäisyyttä edellä ajavaan. Liian pienistä turvaväleistä ei ole mitään hyötyä, ja ne ovat vaarallisia, koska ne aiheuttavat ärsytystä. Liukas keli syksyllä ja talvella olisi hyvä huomioida myös turvaväleissä.