Talosta löytyi romua – lopputuloksena miljoonan arvoinen auto

Tässä tulee tarina josta jokainen keräilijä pitää. Miehellä oli talo täynnä vanhoja autonosia ja kun hän kuoli, tytär alkoi selvittää pystyisikö niistä rakentamaan jotakin. Lopputulos? Bentley, arvoltaan n. miljoona euroa.

Moni meistä ehkä säästää turhan paljon tavaroita. Esimerkiksi auton varaosia. Stuart Wallacen esimerkin mukaan sitä kannattaa jatkaa.
Englanninkielenopettaja Stuart Wallace asui Lontoossa ja hänen talonsa oli täynnä vanhoja varaosia, puretusta Bentleystä. Osat hän oli ostanut opiskeluaikanaan, n. 400 eurolla.

Sotkuista? Ehkä. Romua? Ei missään tapauksessa. Kun Stuart Wallace kuoli, hänen tytär Bea Wallace-Hartstone halusi ottaa selvää jos auton voisi kasata.

– Minulle soitti mukavan oloinen rouva joka selitti että myytävässä talossa on vanha Bentley. Hän ei ollut varma olisiko kaikki osat tallessa koska osat olivat ripoteltu ympäri taloa. Hyppäsin autoon ja ajoin paikan päälle – ja jo eteisessä oli lohko, ja portaissa kytkinasetelma – osia oli kaikkialla, sanoo Medcalf Collectionin omistaja, William Medcalf, Telegraphille. Medcalf Collection ostaa ja uusii vanhoja autoja.

Selvisi että auto on Bentley, vuodelta 1928, auto jota valmistettiin ainoastaan kahdeksan kappaletta. Ei ollut kovin helppoa kasata auto. Jotkut osista lojuivat öljytäytteisissä lasipurkeissa, toiset vanhan pressun alla. Ja tosiaan, joitakin osia löytyi jopa Stuart Wallacen sängyn alta.

Medcalf osti osat kuolinpesästä isolla summalla, mutta se oli hyvä sijoitus. Samankaltainen auto on aiemmin myyty huutokaupassa miljoonalla eurolla.

Lue koko tarina The Telegraphin sivuilta.