Kesäauto

Aika ottaa kesäauto käyttöön

Kesäauton esiin ottaminen houkuttelee ja auto tekee kesästä (vielä) paremman. Hyödynnä lämpimät kelit erilaisilla päiväretkillä – tai tee pidempi ”roadtrip”. Mutta voiko vain lähteä suoraan ajelemaan? Mekonomen antaa vinkkejä, mitä tulisi ottaa huomioon, ennen kuin lähdet liikkeelle.

Renkaiden tarkistus

Tee perusteellinen tarkistus renkaiden kunnosta. Kun auto on seissyt pitkään, voi renkaiden pintaan muodostua kuivahalkeamia. Tarkista myös rengaspaineet ja että renkaiden urasyvyys on vähintään 1,6 mm.

Puhdistus ja pesu

Auto pestään tietysti jo ennen kuin se laitetaan talvisäilöön, ruosteen välttämiseksi. Mutta kesäautosta halutaan usein erityisen hieno. Silloin voi käyttää vanteiden pesuainetta, rengaskiilloketta, vahaa ja ikkunasuihketta. Näiden avulla auto näyttää taas melkein uudelta.

Tarkista nestetasot

Jäähdytysneste, lasinpesuneste, jarruneste… On välttämätöntä varmistaa oikeat tasot kesää varten. Samalla olisi ehkä hyvä vaihdattaa moottoriöljy sekä öljynsuodatin, jos sitä ei ole tehty silloin kuin auto on laitettu talvisäilöön.

Tarkista jarrut

Jarrut voivat jumittua talviseisonnan aikana. On erittäin tärkeää tehdä koeajo koejarrutuksineen. Tarkista että auto rullaa helposti. Voit varmistaa, ettei jarrut laahaa, nostamalla auto ylös ja pyörittelemällä renkaita yksi kerrallaan.

Sisäpuolella on väliä

Sisäpuoli antaa ulkopuolelle loistonsa! Varsinkin jos kesäauto on avoauto. Käytä sisäpintoihin tarkoitettua pesuainetta, sekä nahkaistuimille tarkoitettua saippuaa. Jos auto on seissyt pitkään, voi myös muodostua pintahometta, joka näkyy mustina pisteinä kojelaudassa, ratissa ja turvavöissä. Home on helppo poistaa sisäpesuaineen avulla.

Tarkista akku

Jos olet toiminut oikein, olet asettanut akun ylläpitolataukseen talven ajaksi. Mutta tarkista varmuuden vuoksi että se on täyteen ladattu ja toimiva.

Tarkista valot

Tarkista että ajovalot, vilkut ja lamput toimivat niin kuin niiden kuuluu. Voit vaihtaa hajonneet itse, tai pyytää Mekonomen Autohuoltoa vaihtamaan ne.

Vakuutus ja katsastus

Huolehdi että autosi vakuutettu ja katsastettu. Huomioi että museoautojen vakuutus on voimassa vain 30 vuorokautta vuodessa.