Tuulilasi huurussa

Näin vältät huurun tuulilasissa

Huuruiset tuulilasit ovat tavallinen ärsytyksen aihe tähän aikaan vuodesta. Huuruiset lasit eivät ole pelkästään ärsyttäviä vaan myös vaaralliset autoa ajaessa. Tässä tulee parhaat vinkit näkyvyyden parantamiseksi talvella.

Auton sisällä oleva kosteus aiheuttaa huurun tuulilasiin. Ilmassa oleva kosteus kondensoituu lasin pintaan lämpötilaeron vuoksi. Kosteus pääsee autoon esimerkiksi matkustajien mukana tai vettä voi vuotaa ulkopuolelta auton sisälle. Talvella kenkien ja vaatteiden mukana tulee usein lunta ja kosteutta.

Kosteuden häätö autosta

Kosteutta voi häätää autosta useilla eri tavoin. Yksi tehokas tapa on käyttää auton lisälämmitintä, jolloin välttyy myös jään irrottamisesta tuulilasin ulkopuolelta. Jos haluat saada mahdollisimman paljon kosteutta pois, voi olla hyvä idea jättää ajaessa yksi sivuikkuna vähän raolleen. Silloin lämmin ilma poistaa kosteutta paremmin.
Jos ikkunan auki jättäminen ei ole mahdollista, voit käyttää Pingipusseja, joita on saatavilla eri kokoisina. Laita pussit autoon ja ne imevät itseensä kosteuden. Kun ne ovat täynnä kosteutta, ne voi kuivattaa ja käyttää uudestaan.
 

Oikeanlaiset matot

Jos autossa on kangasmatot, ne kannattaa vaihtaa muovisiin. Muoviset matot eivät kerää kosteutta, ja niissä on usein uria, joihin vesi kerääntyy. Maton avulla voit kaataa kerääntyneen nesteen suoraan ulos autosta.

NOPEAT VINKIT

  • Käytä lämmitintä kosteuden poistamiseksi.
  • Käytä ilmastointia myös talvella. Ilmastointi kuivattaa ilmaa auton sisällä.
  • Kosteutta keräävät tuotteet ovat hyödyllisiä. Esimerkiksi Pingipussit. Vanha kunnon Torrbollen (kuivapallo) toimii myös, mutta ei ole niin helppokäyttöinen.
  • Vaihda kangasmatot. Kangasmatot kastuvat läpimäriksi lumesta ja loskasta. Muovi- tai kumimatot toimivat talvella.
  • Pese ikkunat sisäpuolelta. Likainen lasi huurtuu helpommin.