7 erilaista autonkuljettajaa

Brittiläisten sosiaalipsykologien mukaan on olemassa 7 erityyppistä autonkuljettajaa. Luultavasti olet törmännyt heistä jokaiseen, ja olet itsekin yksi heistä.

Kaikki tietävät, että on olemassa erilaisia autonkuljettajia. London School of Economics:in sosiaalipsykologit ovat kuitenkin määritelleet 7 erilaista tyyppiä. Erilaisten kohderyhmien ja syvähaastattelutekniikoiden avulla he ovat tutkineet, miten autonkuljettajat reagoivat liikenteessä ollessaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa – lopputuloksena 7 erilaista personallisuutta jotka ajelevat teillämme.

1. Opettaja

Autonkuljettaja joka aina haluaa selittää sinulle mitä olet tehnyt väärin. ”Opettaja” myös odottaa, että tunnet kiitollisuutta ohjaamisesta. Erittäin yleinen tyyppi liikenteessä.

2. Besserwisser

Tämän autonkuljettajan mielestä kaikki muut ovat epäpäteviä idiootteja ja huutelee usein alentavasti muille liikenteessä oleville.

3. Kilpakuski

Tärkeintä on olla ensimmäinen. Ajaa kaikkien ohi ja hermostuu silminnähden, jos toinen ajoneuvo tukkii ohituskaistan. Kaasuttelee ja yrittää ohittaa, eikä koskaan jätä tilaa heille jotka yrittävät vaihtaa kaistaa.

4. Rankaisija

Kuljettaja joka haluaa rankaista syyllisiä, kun jotain menee pieleen liikenteessä. Voi nousta ulos autosta kohtaamaan muita kuljettajia.

5. Filosofi

Elää harmoniassa elämän kanssa, myös liikenteessä. Ymmärtää ettei hyödy mitään suuttumalla muiden virheistä. Hyväksyy ja ajattelee rationaalisesti mistä mahdolliset virheet ovat mahtaneet johtua. Hallitsee tunteitaan.

6. Välttelijä

Selkeästi sukua filosofin kanssa, mutta ei hyväksy virheitä yhtä hyvin. Välttelijä ei ota itseensä, jos muut tekevät virheitä, vaan ajattelee niitä liikennevaaroina.

7. Eskapisti

Pakenee toiseen maailmaan – ehkä musiikin tai puhelun avulla – jotta ei turhautuisi liikenteessä. Eristäytyy, eikä halua olla vuorovaikutuksessa muiden kuljettajien kanssa.

Lähde: Alltombilar.se