9 vinkkiä talvirenkaiden säilytykseen

Vihdoinkin saa vaihtaa kesärenkaat alle. Mutta tiesitkö että talvirenkaat voivat kärsiä vääränlaisesta säilytyksestä? Tässä vinkkejä renkaiden säilytykseen.

Oikea lämpötila

Renkaat on hyvä säilyttää sopivassa lämpötilassa. Jos lämpö nousee kovin korkealle, renkaat kärsivät ja kuluvat nopeammin loppuun. Optimaalinen säilytyslämpötila on n. 15 astetta.

Vältä valoa

Renkaat ovat valonarkoja. Älä säilytä renkaita suorassa auringonvalossa tai sähkövalaistuksessa jossa on korkea UV-pitoisuus. Älä myöskään hitsaa renkaiden läheisyydessä.

Puhdista renkaat

Renkaat altistuvat monelle aineelle käyttökauden aikana, joten ne on hyvä puhdistaa ennen kesälomaa. Älä käytä vahvoja aineita, jotka voivat kuivattaa kumipintaa. Irrota terävät kivet jotka ovat tarttuneet renkaan uriin.

Pese vanteet

Peltivanteet voivat ruostua ja kevytmetallivanteet voivat hapettua. Puhdista ja kuivaa vanteet kunnolla ennen kuin laitat renkaat talvisäilöön. Alumiinivanteille voi laittaa suojaavan vahakerroksen.

Pinoa oikein

Vanteelliset renkaat säilyvät parhaiten pinottuna päällekkäin tai seinäkoukuissa. Jos renkaat seisovat pystysuorassa, ne voivat menettää muotonsa painovoiman seurauksena. Renkaat ilman vanteita voidaan säilyttää pystysuorassa, mutta ne olisi hyvä pyörittää sopivin väliajoin.

Vältä kemikaaleja

Kemikaalit voivat tuhota renkaat jopa lyhyessä ajassa. Vältä renkaiden altistamista varsinkin erilaisille liuotusaineille, rasvoille tai öljyille.

Ilmanpaine

Jos renkaat ovat vanteissa – pidä niissä ilmaa. Ne säilyvät parhaiten kun niissä on normaali ilmanpaine.

Vältä kosteutta

Säilytätkö talvirenkaita ulkona? Ei kannata. Renkaita ei tulisi altistaa kosteudelle turhaan. Sekä renkaat että vanteet kärsivät liiasta kastumisesta.

Rengashotelli

Monille rengashotelli on helpoin ratkaisu. Jos haluat päästä helpolla, jätä renkaat rengashotellin säilytykseen. Rengashotellissa renkaat säilytetään optimaalisessa ympäristössä. Ne pestään ja tarkastetaan, jotta ne ovat kunnossa kauden vaihtuessa.