Näin saat maksimaalisen hyödyn painepesuristasi

Käytätkö painepesuriasi ainoastaan auton pesuun? Siinä tapauksessa tästä artikkelista on sinulle hyötyä. – Painepesurisi on monipuolisempi kuin uskotkaan, sanoo Mekonomenin asiantuntija.

Painepesureita on olemassa paljon erilaisia, pieniä ja suuria. Aina ei tiedä mikä sopii parhaiten omaan käyttöön. Mekonomenin asiantuntijalla on yksinkertainen ohje:
– Mieti mihin haluat pesuria käyttää. Jos aiot vain pestä maastopyöräsi mutaisen pyörälenkin jälkeen niin yksinkertainen malli riittää. Jos taas aiot käyttää pesuria auton pesuun niin tarvitset tehokkaamman koneen.
Mutta, painepesurilla on muitakin käyttöalueita kuin ajoneuvojen peseminen.
– Tehokkaammat mallit sopivat erittäin hyvin puhdistamaan puisen ulkoterassin liasta tai huuhtomaan sammaleet pois asfalttitieltä tai pihakiviltä.
Ja lisävarusteilla saat painepesuristasi vielä enemmän irti – talon katon huolto, asuntovaunun pesu ja veneen pohjan puhdistaminen syksyllä kun se nostetaan vedestä. Puhumattakaan pienemmistä töistä kuten aitojen ja ulkokalusteiden puhdistaminen.

Kätevät lisävarusteet

  • Terassipesuri – terassin pesuun.
  • Pidennysputki – auttaa ylettymään hankaliin paikkoihin.
  • Taivutettu suutin – helpottaa auton lokasuojien reunojen huuhtelua sekä korkeamman auton katon huuhtelua. Sopii erittäin hyvin myös talon rännien puhdistukseen.
  • Turbosuutin – tuottaa sykkivän tai pyörivän liikkeen joka poistaa tehokkaasti esimerkiksi sammalta ja likaa. Ole kuitenkin varovainen arkojen pintojen kanssa, kuten maalattu ja lakattu pelti.
  • Yhdistettävä pesuainesäiliö – helpottaa kaikkea pesemistä. Painepesureihin tarkoitettuja pesuaineita useimpiin tarpeisiin löytyy usealta tunnetulta valmistajalta.

Näin painepesuri toimii

  • Painepesurin tehokkuus ei ole mikään salaisuus – vesisuihkun paine. Veden voima poistaa tehokkaasti lian pinnalta.
  • Vaativammille töille sopii pesuri jonka maksimipaine on vähintään 120 baaria. Pienemmille töille riittää jos pesurin paine yltää n. 100 baariin.
  • Verrattuna tavalliseen vesiletkuun painepesuri käyttää vain puolet vedestä – lompakko ja ympäristö kiittää.
  • Suurin osa harrastuskäyttöön tarkoitetuista pesureista voi käyttää sekä kylmää että lämmintä vettä, mutta varmista aina oman pesurisi käyttöohjeesta tämä. On olemassa myös ammattikäyttöön tarkoitettuja pesureita jotka lämmittävät veden itse, mutta ne ovat huomattavasti kalliimpia kuin tavalliset mallit.
  • Pesuainesäiliöitä on olemassa kolme erilaista: Sisäänrakennettu säiliö, irrallinen säiliö pesurin päällä tai tavallisen letkun kautta yhdistettävä erillinen säiliö. Viimeisenä mainittu on vaikeampi siirrellä eikä ole siksi yhtä käytännöllinen.