Auton kevättarkastus

Talvi kuluttaa – tee autollesi kevättarkastus

Kuukausien ajelu jäisillä ja suolatuilla teillä kuluttaa autoa. Mekonomen antaa vinkkejä, kuinka auto kannattaa valmistaa kevääseen.

Ei ole väliä onko autosi uusi vai vanha – talviajo kuluttaa. Suurin aiheuttaja on teiden suola joka voi aiheuttaa sekä pinta- että ruostevaurioita. Siksi auton perusteellinen puhdistus ja tarkastus kevään tullen on paikallaan. Tarkastuksesta selviää useimmiten myös itse.

Vaihda tuulilasinpyyhkimet

– Tuulilasinpyyhkimet on hyvä vaihtaa talven jälkeen, ja näin huolehtia hyvästä näkyvyydestä. Kumi kuluu ajan myötä ja pyyhkimet huononevat asteittain. Hyvä vinkki on vaihtaa pyyhkimet samalla kun vaihdat kesärenkaat.

Uusien pyyhkimien kulumista voi vähentää vaihtamalla vuodenajalle sopiva lasinpesuneste.
– Vaihda kesäkäyttöön tarkoitettuun lasinpesunesteeseen. Se ei sisällä jäätymistä estäviä aineita ja sitä kuuluu käyttää silloin kun lämpötila pysyy plussan puolella. Monilla lasinpesunesteillä on lisäksi vuodenaikaan sopiva tuoksu.

Siivoa auto

Likakerrokset toisensa jälkeen, saavat auton näyttämään ikävältä. Auton perusteellinen pesu on ehdottomasti paikallaan kevään tullen.
– Mutta vältä auton pesua kotikadulla, huomioiden kaikki raskasmetallit jotka valuvat sadevesikaivoihin. Kevätpesun yhteydessä on helpompi huomata mahdollisia maalipinnan vaurioita, joita voi käsitellä eri aineilla. Kosteus voi tunkeutua vauriosta läpi ja aiheuttaa ruostevaurioita, joten ne olisi hyvä hoitaa kuntoon mahdollisimman nopeasti. Auton alustapesu on myös paikallaan tiesuolan poistamiseksi.

On olemassa muutamia niksejä, joilla saa autostaan erityisen raikkaan näköisen kevään tullen.
– Onko sinulla musta puskuri joka on kulunut talvikeleillä ja rasvanpoistoaineesta? Voit käsitellä sitä aineella joka palauttaa sen värin. Puhdista myös rengaskotelo ja vanteet – ja käytä renkaiden kiillotusainetta viime vuoden kesärenkaille, jolloin renkaat näyttävät lähes uusilta.

Vahaa auto

– Vahapinta suojelee maalipintaa ja vähentää lian tarttumista. Vahan ansiosta autoa ei tarvitse pestä niin usein. On myös suositeltavaa levittää silikonia listoille. Ne jäätyvät usein talvella.

PARI VINKKIÄ!

– Jos vaihdat autosi renkaat itse, voit tarkastaa ovatko jarrupalat ja -levyt kuluneet. Ne ovat auton osista ne jotka kuluvat kaikista eniten.
– Keväällä tapahtuu eniten kiveniskuja, johtuen kaikesta irtohiekasta. Suojelet autoasi parhaiten pitämällä riittävästi väliä edellä ajavaan.