Eriväriset autot

Mitä autosi väri kertoo sinusta?

Hopeanharmaa on yleisin auton väri. Mitä se kertoo luonteestamme – tarkoittaako se, että olemme rauhallisia ja menemme virran mukana? Värikonsultti Jan Levander tietää, mitä auton väri oikeasti kertoo meistä.

Se minkä värisen auton valitset, voi kertoa kuka haluat olla tai miten muut kokevat sinut, kertoo värikonsultti Jan Levander, joka on työskennellyt värien parissa yli 25 vuotta.

– Useat valitsevat toki auton värin käytännön syistä. Esimerkiksi hopeanvärisessä autossa lika ei näy yhtä hyvin. Mustassa autossa taas näkyy jokainen pölyhiukkanen ja se voi kuumentua kesällä.

Hopeanvärinen/harmaa auto suosituin

Trafin tietokannan mukaan vuoden 2015 suosituin auton väri Suomessa oli hopeanharmaa, 21 prosenttiosuudella. Kakkosena tulivat punaiset ja kolmantena siniset autot. Värivalinta voi myös liittyä auton kokoon, Jan Levander sanoo. Moni valitsee hillitymmän värin suurelle autolle, kun taas pienelle autolle valitaan usein kirkkaampi ja iloisempi väri.

– Iso osa uusista autoista ovat lisäksi yritysautoja, joka myös vaikuttaa värivalintaan. Yrityksen edustajana halutaan antaa aikaansaava, turvallinen ja stabiili mielikuva, mistä syystä hopeanharmaat autot ovat tavallisia näissä piireissä. Monet leasingautot myydään eteenpäin muutaman vuoden kuluessa, ja jälleenmyyntiarvo saattaa olla pienempi erikoisen värisillä autoilla, hän sanoo.

Metallinhohtoisia autoja tulevaisuudessa

Tulevaisuudessa metallinhohtoinen lakka tulee korvaamaan autojen tavallisen lakan, ja metallinhohtoinen syvä oranssi on väri, joka tulee hallitsemaan, ainakin Jan Levanderin mukaan.

– Samassa tahdissa, kun foliotekniikka edistyy ja tulee edullisemmaksi, pystyy asiakas tulevaisuudessa suunnittelemaan autonsa ulkoasun kohtuullisilla kustannuksilla. Matta, kiiltävä tai graafinen, vain mielikuvitus asettaa rajat. Luulen että tulevaisuudessa tulemme näkemään enemmän, itsesuunniteltuja kuviollisia autoja teillämme, hän sanoo.

 

Opas – mitä autosi väri kertoo sinusta

Musta auto – vallanhakuinen

Musta on väri joka symbolisoi valtaa. Olet todennäköisesti voimakastahtoinen ja huonosti ylipuhuttavissa. Luonteesi huokuu korkeaa statusta ja sinut voidaan jopa käsittää vähän vaarallisena ja kapinoivana.

Hopea/harmaa auto – kontrollifriikki

Hopeanharmaan auton kuljettajalla on monta palloa ilmassa. Sinulla on elämä kontrollissa, olet aikaansaava, asiallinen ja looginen. Olet myös se, joka ajaa varovaisimmin liikenteessä.

Punainen auto – huomionhakuinen

Oletko punaisen auton omistaja? Silloin nautit todennäköisesti huomion keskipisteenä olemisesta. Olet ehdottomasti ulospäinsuuntautunut henkilö! Punainen auto saa ajatukset nopeasti Ferrariin tai muuhun nopeaan urheiluautoon. Sinusta huokuu vauhti, leikkisyys ja voima.

Valkoinen auto – modernisti

Jos ajat valkoista autoa, annat käsityksen, että olet moderni ja uudesti ajatteleva. Olet luultavasti tarkka autosi puhtaudesta ja siisteydestä – joka myös kuvastaa miten elät elämääsi. Järjestys on kaiken A ja O, sinun kaltaiselle korrektille ja suoralle ihmiselle.

Sininen auto – lojaali

Sinisen auton omistajaa pidetään yleensä rauhallisena ja rentona ihmisenä. Sinä et stressaannu helposti. Siitä huolimatta minkä sävyisen sininen autosi on, sinä olet luotettava – arvostettu ominaisuus ystäviesi parissa.

Vihreä auto – perinteitä kunnioittava

Mitä vihreämpi autosi on, sitä luotettavampi ja perinteisempi olet. Jos ajat vaaleanvihreää autoa, olet luonnonläheinen ja mutkaton persoona. Et pidä keinotekoisista asioista.

Keltainen auto – humoristi

Tässä tulee henkilö, joka on iloinen ja huumorintajuinen. Nautit vitsailusta ja haluat saada ihmiset ympärilläsi nauramaan. Keltaisen auton valinta oli helppo – tiedät että tulet näkymään ja tietenkään sinulla ei ole mitään sitä vastaan.

 

Lähde: Dagens Industri, Mazda