7 edullista tapaa huolehtia ympäristöstä

Haluaisitko olla ympäristöystävällisempi autonkuljettaja? On olemassa muutama yksinkertainen niksi, jolla voi tehdä ainakin jotain. Mekonomenin kestävän kehityksen päällikkö Bengt Ericsonilla on seitsemän arkipäivän niksiä kaikille autonkuljettajille, jotka haluavat huolehtia ympäristöstään.

Auto

Monet ajavat turhan suurella autolla. Lisäksi kannattaa myös harkita onko mahdollista käyttää kimppakyytiä tai vaihtoehtoisesti vuokrata auto niiksi kerroiksi kun sitä tarvitsee. Mutta kyllä, iso auto on usein turvallisempi ja moni miettii turvallisuutta tänä päivänä. Perhekoko sekä erityistarpeet, kuten peräkärryn veto, vaikuttaa myös auton kokoon.

Polttoaine

Pidempiä matkoja ajavalle dieselauto on paras vaihtoehto. Lyhyitä kaupunkiajoja harrastavan kannattaa valita pienempi auto tai miksei sähköauto¬ – sähköautojen valikoima kasvaa ja ne ovat tulleet jäädäkseen.

Renkaat

Huolehdi, että autossasi on oikean kokoiset renkaat, niiden ei tulisi olla leveämmät tai suuremmat kuin tarve vaatii. Tarkista rekisteriotteesta mitä renkaita valmistaja suosittelee. On tärkeää myös huolehtia renkaiden ilmanpaineesta.

Ajotapa

Opettele ajamaan säästeliäästi ja taloudellisesti, samalla kun huolehdit ympäristöstä. Taloudellinen ajotapa on yhdistelmä ajotavasta, tekniikasta, liikenteestä sekä ympäristöstä.

Auton kunto

Huolehdi että auto on huollettu ja kunnossa. Vaihda öljy ja suodatin ajoissa, sekä noudata autosi huolto-ohjelmaa.

Auton pesu

Hyvällä huollolla ja säännöllisellä pesulla auto säilyy paremmassa kunnossa. Huuhtele pois suola ja muu lika ja pese auto sekä vahaa auto. On aina parempi jos auto ei ruostu. Pese auto pesuhallissa, ei ulkona kadulla.

Kattoboksi ja ilmastointi

Pidä kattoboksi kiinnitettynä vain tarvittaessa. Kattoboksi aiheuttaa suuremman ilmanvastuksen, joka taas kuluttaa enemmän polttoainetta. Ilmastointi kuluttaa myös polttoainetta. Älä käytä sitä turhaan, vaan järkevästi ja maltillisesti.